Mad og drikke

Danskerne er inspireret til at lave mad og bage som aldrig før

Har du også lagt mærke til at nogen omkring dig bager eller kokkererer lidt mere end de plejer? Det skyldes den bølge der lige nu vælter ind over landet med nye spændende mad- og bageprogrammer. Danskerne har fundet lysten og inspirationen til at bruge timer i køkkenet, som aldrig før.

 

cupcakes-bagt-med-krymmel-og-uden-frosting-saa-de-ligner-muffins
Danskerne har fundet inspiration i de mange mad- og bageprogrammer

Programmer som Den store bagedyst, Masterchef og Spise med Price har vækket noget i danskernes mad-glade-hjerte. Det er tydeligt at programmerne har været med til at inspirere og sætte blod på tanden hos en masse danskere. Der ses en stigende tendens til at vi bruger mere tid i køkkenet, på at eksperimentere og udfordre os selv i mad- og bagekunst. Den store bagedyst som har været vist gennem flere sæsoner på DR1, har især vækket bagelysten til livs i mange af os.

Konkurrencen følger en masse bageglade danskere som har valgt at deltage i konkurrencen om at blive den bedste danske amatør bager. Vi følger konkurrencen på tæt hånd og deltagerne tager os helt tæt på, ind i deres private hverdag og viser hvad det betyder for dem at bage. Det har vækket en bagelyst i mange danskere, som har givet dem lyst til at afprøve en masse teknikker.

Programmet er med til at vise, at alle kan bage og lave flotte kager, hvis de øver sig. Derfor er mange danskere nu begyndt at øve sig på netop den opgave og det betyder tålmodighed og masser af øvelse i køkkenet. Det populære og udfordrende program Masterchef har ligeledes i mange sæsoner kørt på TV3 hvor en masse madglade danskere har kunnet stille op i konkurrencen mod at blive Danmarks nye Masterchef.

Det er tydeligt i programmerne at Danmark rummer mange madglade- og dygtige mennesker, som i den grad viser deres evner i et køkken under konkurrencen. Masterchef indebærer mange teknikker og visualiteter, som mange danskere derhjemme bag skærmen, er blevet inspireret af. Programmet viser at alle der brænder for at ville lave god mad, kan gøre det, men det kræver øvelse.

 

cupcake-med-flydende-chokolade

Danmark byder på mange spændende nye bagerier

Visuelt og fysisk ser vi også at bagelysten har taget over rundt omkring i landet. Flere nye bagerier er åbnet rundt omkring, såsom Emmerys, Lagkagehuset og Meyers. Her oser der af lækre, smukke og smagfulde kager til den søde tand. Her får man friskbagt bagværk og lækre kager til enhver lejlighed. De mange bagerier har åbnet op for danskernes lyst og engagement til at tage udfordringen op derhjemme.

Kun fantasien sætter grænser for hvilket bagværk danskerne prøver af hjemme i køkkenerne. Her bages der blandt andet kager, muffins, cookies, boller, cupcakes og meget andet. Der bliver øvet i smag, udseende og konsistens, så danskerne kan imponere både familie, venner og gæster. Danskerne er i den grad blevet inspireret af de mange mad- og bageprogrammer som sendes i fjernsynet. Deltagerne i programmerne tager os med helt tæt på, så vi kan følge deres udvikling og hverdag.

Danskerne får lysten til at prøve egne evner af og dermed øve sig i at udvikle deres opskrifter og metoder. Troen på sig selv kommer blandt andet ved at se, at deltagerne i programmet er helt almindelige mad- og bageglade mennesker der også ønsker at udvikle sig og blive bedre. Så det er bare med at udfolde sine mad evner og slå sig løs i køkkenet, indtil retten eller kagen sidder lige i skabet. Øvelse gør mester og måske er du den næste deltager i de populære tv-programmer.

Have your say