Bolig og fritid

Skal man vælge en robotplæneklipper eller en normal plæneklipper?

Der er efterhånden en del husejere med have, der har fået øjnene op for robotplæneklippere. Der er flere forskellige umiddelbare fordele ved at skrifte til en robotplæneklipper, men det er ikke altid, at det er den bedste løsning. Her i denne artikel får du et overblik over hvilke fordele og ulemper, der er ved de to typer plæneklippere, så du kan finde den plæneklipper, der passer til dit behov.

Den første og mest udbredte grund til at vælge robotplæneklipperen frem for den almindelige plæneklipper er at man spare tid – i stedet for at bruge sin dyrebare tid på at slå græsplæne, kan robotplæneklipperen gøre det mens man er på arbejde. Der skal dog siges, at der samtid er nogle ulemper ved robotplæneklipperen.

Først og fremmest koster de noget mere, end de almindelige plæneklippere. Der kan desuden være nogle problemer i forhold til eventuelt tyveri af plæneklipperen, mens man ikke er hjemme. Så hvad er fordelene og ulemperne egentlig ved de to typer? Læs med her og find ud af det.

Fordele og ulemper ved robotplæneklippere

Som sagt er den største fordel helt klart, at man kan få frigivet dyrebar tid, hvis man skifter sin almindelige plæneklipper ud med en robotplæneklipper. Hvis man har en stor have med et stort græsareal, kan det tage lang tid at slå det med en almindelig plæneklipper. Den eneste tid du kommer til at bruge på robotplæneklipperen er den tid, du skal bruge på at indstille den til at køre rundt i haven.

Det tager som regel 1-3 timer at programmere de fleste almindelige robotplæneklippere. Derudover skal man selvfølgelig bruge en smule tid på at vedligeholde den. Undersøgelser viser at det i gennemsnit tager 39 timer om året at slå græs i en helt almindelige have. Derfor kan du altså spare en masse tid.

Der er dog også ulemper. Robotplæneklippere koster ofte meget mere end de almindelige plæneklippere. Det kan godt betale sig, hvis man har en stor have, hvor man bruger mange timer på at slå græs. Hvis man blot har en lille have med et meget lille græsareal, vil det nok ikke kunne svare sig at købe robotudgaven.

Almindelige plæneklippere ligger typisk til 2.000-3.000 kr., hvor robotplæneklipperne typisk koster mellem 8.000 kr. og 10.000 kr. Du skal desuden overveje risikoen for tyveri, hvis robotplæneklipperen skal køre i din have, mens du ikke er hjemme. Det er en smart løsning at lade den køre, mens man er på arbejde, men det kan også være farligt.

Fordele og ulemper ved almindelige plæneklippere

Fordelen ved den helt almindelige motorplæneklipper er, at den er i en helt anden prisklasse end robotudgaven. Det betyder, at det sagtens kan betale sig med en helt almindelig plæneklipper, hvis man ikke har en ret stor have. Hvis man ikke har noget i mod at slå græs, skal man selvfølgelig bare beholde sin almindelige plæneklipper. Hvis man nyder at slå græsset, er der ingen grund til at bruge flere tusinde kroner på at købe en dyr og smart robotplæneklipper. Du kan finde prisoversigt på http://plæneklipper-test.dk/robotplaeneklipper-test/.

Levetiden på de to forskellige typer af plæneklippere er nogen lunde den samme. Du skal også bruge tid på at vedligeholde begge typer. Derfor skal du gå efter hvor stor en have du har og hvor meget tid, du ønsker at bruge på den. Hvis du har en lille have, vil det være bedst med en almindelig plæneklipper. Hvis du har en stor have med et stor areal af græs, kan det dog være meget tidskrævende at slå græsset. Her vil det således være en fordel med en robotplæneklipper, der kan klare det hårde arbejde for dig.

Have your say