Bolig og fritid

Hvilken slags støvsuger skal man vælge?

Er du på udkig efter en ny slags støvsuger? Men måske er du i tvivl om hvilken type du skal vælge. Udover et væld af forskellige mærker, så findes der også en hel del forskellige former for støvsugere. Hver slags er effektive på hver deres måde. I nedenstående vil vi gennemgå tre forskellige slags støvsugere og beskrive hvilke der mest optimale i forskellige situationer, så du kan finde den bedste støvsuger for netop dig. Hermed vores guide til støvsuger-junglen.

Den normale støvsuger

En såkaldt ”normal” støvsuger er den type langt de fleste af os har i hjemmet. Den har en god sugeevne og har typisk flere forskellige mundstykker så den kan bruges både på trægulve, gulvtæpper og kan nå ind i hjørner og kanter. Alt efter modellen kan den tendere til at være tung og lidt uhandy og måske også fylde en hel del i skabet eller hvor man nu vælger at opbevare den. For mange mennesker er den dog et uundværligt redskab i den vante rengøringsrutine, da den let og ubesværet fjerner snavs og støv fra diverse overflader. En sådan type støvsuger fås i mange forskellige størrelser, farver og prisklasser. De nyeste modeller på markedet er moderniseret så de både fylder mindre, vejer mindre og tilmed har en så lang ledning at den kan række over næsten hele hjemmet.

Den lille håndstøvsuger

En håndstøvsuger er, som navnet antyder, så lille at du kan have den i én hånd. Den fylder altså meget lidt, vejer næsten ingen ting og er let lige at hive frem til noget hurtig rengøring. Rigtig mange børnefamilier har stor gavn og glæde af en håndstøvsuger. De fleste små børn har nemlig tendens til at spilde og krumme efter hvert et måltid, hvilket betyder at gulvet hurtigt kan se beskidt ud. Her er det dejligt nemt lige at hive håndstøvsugeren frem og fjerne de værste madrester på gulvet, så hjemmet atter ser rent og præsentabelt ud. Det er jo de færreste der har tid til den helt store tur med støvsugeren flere gange om dagen. Lige som med de normale støvsuger så fås håndstøvsugeren også i flere forskellige typer modeller og prisklasser.

Den moderne robotstøvsuger

Du har nok allerede hørt om den, robotstøvsugeren. Navnet lyder måske en anelse mere avanceret end hvad den egentlig er og kan.  En robotstøvsuger er den ultimative ikke-menneskelige rengøringshjælp. Du sætter den ganske enkelt til at støvsuge på de tidspunkter du måtte ønske dig, gør det med fordel når ingen er hjemme. Det vil altså sige, at mens du er på arbejde så sørger robotten for at støvsuge dit hjem. En sand tidsbesparelse. Det er dog de færreste robotstøvsugere der kan komme helt ind i alle hjørner, derfor vil man typisk selv være nød til at gå det igennem efterfølgende med en støvkost eller lignende. En robotstøvsuger er ideel til dig der ønsker at komme hjem til et ny-støvsuget gulv hver dag. Fordi det stadig er en relativ ny opfindelse, vil prisen også være derefter. En kvalitets robotstøvsuger hører således til i den høje ende af prisskalaen.

Hvor køber man en støvsuger?

Alle tre typer støvsugere kan købes enten hos en autoriseret støvsuger forhandlere, i større supermarkeder eller hvidevarebutikker eller online via forskellige webshops. Hvor og hvordan du ønsker at handle er i høj grad en smags sag. Mange foretrækker du fortsat at købe hvidevarer i fysiske butikker, så de på den måde kan få kyndig hjælp og vejledning af personalet i butikken.  Omvendt kan der tit og ofte være penge at spare ved at shoppe online, da konkurrencen her typisk er en hel del større og mere tydelige.

Have your say