Finans og investering

Man finder den bedste bilforsikring ved at shoppe rundt.

Der er mange muligheder for at få sin bil forsikret som bilejer eller lejer, efterhånden findes der næsten flere forsikringsselskaber end bilforhandlere så det gælder om at træde varsomt for at finde den bedste bilforsikring med de lavest mulige omkostninger. Heldigvis findes der nu også mange muligheder for at få sammenlignet forskellige bilforsikringer online, man kan f.eks. benytte sig af en af de mange prissammenligningstjenester, der ved hjælp af få enkle oplysninger kan lave beregninger for en så man blot skal vurdere, hvilken type bilforsikring, der passer bedst til ens behov.

Bil med smadret forparti - biluheldNormalt vil man spørge venner og familie til råds, ligesom man ville gøre det ved køb af en ny mobiltelefon, da man ofte bedre kan vurdere et produkt set i perspektiv fra andres erfaringer, men med en bilforsikring er det ikke ligeså let, da der kan være andre faktorer, der spiller ind.

Bruger man en prissammenligningstjeneste skal man oplyse hvilken bil man har, eller lejer, man skal ligeledes oplyse ens tidligere forsikringshistorik samt nogle få oplysninger om en selv, dette kan f.eks. være alder, bopæl, hvornår man har erhvervet kørekort osv.

Dette kan sikre en billigere bilforsikring.

Bruger man prissammenligningstjenester på internettet, når man skal undersøge om man kan få en billigere bilforsikring vil der være mange faktorer, der spiller ind i sidste ende før regningen skal betales. I Danmark skal man som minimum være ansvarsforsikret når man ejer eller lejer en bil, dette er til for at sikre at skader forvoldt mod andre, både personer og materielle ting.

Ansvarsforsikringen dækker derfor ikke skader forvoldt mod ens egen bil eller egen personskade. Det kan derfor være et godt tiltag at tilkøbe en kaskoforsikring i forbindelse med sin nye bilforsikring, da denne vil dække skader, tyveri og brand på ens egen bil. Ved en prissammenligning er der dog flere andre ting, der spiller ind på hvordan den endelige årlige udgift for bilforsikringen ser ud, man vil undervejs blive spurgt om man ønsker at tilvælge vejhjælp, førerforsikring og lignende, fravælges disse ekstra services vil de årlige omkostninger på bilforsikringen blive nedsat markant, dog er det et individuelt valg, der skal træffes baseret på erfaringer og håb om sikkerhed i trafikken.

Når man shopper rundt på internettet for at finde den billigst mulig løsning om en ny bilforsikring kan det betale sig samtidig at undersøge mulighederne for at få installeret ekstra sikkerhedsudstyr i ens bil, mange forsikringsselskaber kører med tilbud om at nedsætte de årlige udgifter til forsikringen, hvis bilen har monteret og brugbart sikkerhedsudstyr.

Fordele og ulemper, hvis man køber bilforsikring med høj selvrisiko.

I sidste ende vil beløbet på ens selvrisiko have en del at skulle have sagt når omkostningerne til ens nye bilforsikring udregnes. Man har her to muligheder, enten kan man vælge at have en lav selvrisiko, hvilket betyder at man, hvis uheldet er ude, ikke skal betale et stort beløb selv for at dække skaderne, til gengæld vil de årlige omkostninger stige en smule ved dette valg. Har man en god og stærk økonomi kan man vælge at sætte selvrisikoen højt, dette betyder at man på årlig basis vil få en billigere bilforsikring, men at man selv skal betale et ret højt beløb, hvis skaden sker.

Der er forskellige faktorer, der spiller ind når man skal vælge det ene eller andet, men primært er det ens faste økonomi og tidligere skadeshistorik, der spiller ind som de to hoved-faktorer. Har man en god skadeshistorik, er elitebilist eller har stor erfaring, kan det godt betale sig at sætte selvrisikoen højt, da risikoen for en fremtidig skade er temmelig lav.

Have your say