Finans og investering

Zinzino – direkte salg med vokseværk

Zinzino er et direkte salgsfirma, der gennem de senere år er vokset kraftigt. Antallet af medarbejdere er mangedoblet på meget kort tid, og firmaet er dermed et godt eksempel på en gazellevirksomhed – en betegnelse, der dækker over hurtigt voksende virksomheder, der som minimum har fordoblet deres omsætning inden for en periode på højst 4 år. I kraft af at beskæftige sig med direkte salg, arbejder virksomheden uden om butikker, og uden at benytte klassiske tv-reklamer og aviser.

I stedet sælges der alene i Danmark gennem tusindvis af uafhængige partnere, ligesom virksomheden herudover arbejder med salg i resten af Norden, foruden USA, Holland, Polen og Baltikum. Hver af de uafhængige partnere kontakter således kunderne direkte og tilbyder dem de forskellige produkter i virksomhedens sortiment. Det handler altså om personlige møder, hvor kunderne kan afprøve og smage produkterne – enten inden for deres hjems egne fire vægge, eller på besøg hos sælgeren.

Det overordnede mål for virksomheden er at beskytte forbrugeren, værne om god forretningsetik samt at fremme direkte salg som en form for distribution. De forskellige produkter evalueres og forbedres løbende på baggrund af kundernes efterspørgsel. Firmaets hovedkontor ligger i Göteborg, hvor der lige nu beskæftiges omkring 60 medarbejdere, men der eksisterer også et mindre kontor med base i Florida, USA.

Zinzino er ejer af både det norske BioActive Foods AS og Faun Pharma AS, der beskæftiger sig med både produktion og forskning. Herudover har virksomheden siden 2005 samarbejdet med det fransk-belgiske kaffehus Rombouts og Malongo.

Produkterne i firmaets sortiment er alle udviklet med stor fokus på især sundhed og miljø, og nærhed til kunderne, aktiv produktudvikling og generel høj kvalitet i varerne er i centrum i hverdagen. Først og fremmest markedsføres og sælges der produkter i de to overordnede produktlinjer Zinzino Balance, hvor sundhed på langt sigt er i fokus, og Zinzino Kaffe, der blandt andet inkluderer espressomaskiner, kaffe, te og kapsler og andet tilbehør.

Zinzino Kaffe – nye mål for hjemmekaffe

friskristede-kaffebønner-klar-til-at-brygge-kaffeVirksomhedens mål med produktlinjen Zinzino Kaffe er at åbne nye muligheder for kaffe i hjemmet. Grundideen her er så vidt muligt at samle de bedste produkter i ét sortiment, så hver kunde næsten kan åbne sin egen hjemmecafé. Produktlinjen dækker over maskiner til hjemmet, der for det første er professionelle og derudover nemme at vedligeholde. De dertilhørende kaffekapsler og kaffepods er leveret af samarbejdspartneren Rombouts og Malongo, en fransk kaffeleverandør med fokus på passion og grundighed. Herudover inkluderer sortimentet også kaffe som er kategoriseret under fairtrademærket. Dette vil sige, at der under produktionen tages stor hensyn til såvel arbejdsforhold og –miljø, som til kvaliteten af varerne.

Foruden de nødvendige maskiner og kapsler kan der også findes tilbehør som kopper, glas, konfekture og endda en mælkeskummer i produktlinjen, så den hjemlige caféoplevelse i høj grad fuldendes. Der er mange muligheder for at blande lige den varme drik, man har lyst til, med blandinger fra latté og cappuccino til espresso, for blot at nævne et par stykker. De forskellige kapsler kan købes i varierende mængder, både som engangskøb eller i form af et abonnement, hvor man dermed får et bestemt antal leveret hver anden måned. Dermed kan hver enkelt kunde planlægge sit forbrug helt efter det behov, man har.

Ud over de mange typer kaffe er det også muligt at købe te efter de samme principper, dog i et mindre udvalg, og uden en lignende abonnementsordning. Og endelig kan der købes diverse søde sager i form af sirupper med smage som karamel, vanilje og hasselnød, enkeltvis såvel som i større pakker, foruden en mixblanding af fudge-stykker, egne sukker- og sødeprodukter i flere varianter, samt kiks, der er velegnede som tilbehør til enhver kop kaffe. For at fremme orden og overskuelighed i hjemmet tilbydes der desuden bokse og tasker til nem opbevaring af alle kapsler, maskiner og andet tilbehør.

Langsigtet helse med Zinzino Balance Olie

Butter, two types of oil, whipped cream and mayonnaise on white background. Low carb hi fat diet. LCHF.Med fokus på helse og vedvarende balance i kroppen på langt sigt har Zinzino valgt at satse på en ny produktlinje med navnen Balance Olie. De forskellige produkter er en kombination af fiske- og olivenolier, som skal justere og regulere balancen af fedtsyrer i kroppen. Med den overordnede ide at produkterne skal smage godt og være en del af kundernes naturlige kost, kan olien fås i tre forskellige smagsvarianter: citron, vanilje og en blanding af appelsin, citron og mint. Ligesom med kaffekapslerne kan produkterne enten købes enkeltvis, som en del af større pakketilbud eller i form af et abonnement, med levering hver anden måned.

For at gøre det til en naturlig del af hverdagens kost, tilbyder firmaet at kunderne kan anskaffe sig det fornødne udstyr til at komme olierne i hjemmelavede shakes, eksempelvis med en smoothie maker, målebægere og kopper med låg til at blande shakes. Virksomhedens hjemmeside giver til dette formål flere forslag til hvordan man kan lave sine egne sunde blandinger. Og skulle denne løsning heller ikke være tiltalende nok, er det også muligt at bestille olierne som kapsler, der kan indtages som en del af ethvert måltid. Foruden hovedprodukterne indeholder sortimentet også tabletter, der kan tages i forlængelse af de ovenstående muligheder med henblik på at styrke immunsystemet.

Tag Zinzinos balancetest og få svar efter kort tid

Hovedideen med Zinzinos Balance-sortiment er som nævnt at levere en række produkter, der smager godt, og som giver kunden lyst til at lade dem indgå i den daglige kost. Den genelle produktlinje tager afsæt i den tendens, man har kunnet observere i en årrække: at den generelle, daglige kost har ændret sig. En af de største forandringer har været at der spises langt færre fisk med et naturligt indhold af omega-3 fedtsyrer, som menneskekroppen ikke selv kan producere. I stedet indtages der i stort omfang mange vegetabilske olier og bearbejdede fødevarer, der alle indeholder omega-6 fedtsyrer. Dette er med til at bringe kroppen ud af balance, og formålet med Balance-sortimentet er at genskabe denne balance, og holde det helt rigtige niveau af både omega-3 og omega-6.

For at alle har mulighed for at opnå denne balance, tilbydes muligheden for at kunder kan tage en unik test, der kan give de svar man søger. Balancetesten kan gennemføres i hjemmet ved hjælp af et lille stik i fingeren. Et par dråber blod skal herefter opsamles og sendes ind til virksomhedens kontorer, hvorefter prøven vil blive analyseret på offentligt godkendte laboratorier rundt omkring i Norden. Testen har til formål at analysere fedtsyrerne i blodet, hvorefter der med næsten 100 procents sandsynlighed kan fastslås balancen mellem omega-3 og omega-6. Der kan ligeledes gives svar på, hvordan fedtsyrerne fordeler sig procentvis. Svar på prøven fås allerede inden for 20 dage og kan hentes på virksomhedens hjemmeside.

Alt i alt vurderer virksomheden at det er muligt at rette op på kroppens balance og få bekræftet at der er sket forandringer inden for en periode på 120 dage. Det kan derfor roligt konstateres, at det ikke behøver at tage lang tid at sikre kroppen langvarig helse – virksomheden giver i hvert fald med sine sortimenter gode forudsætninger for at tage det første skridt, uden det behøver virke svært. Sundhed er med ét meget mere overskueligt for alle.

Have your say