Samfund og samliv

Sådan fyrer du op under parforholdet?

Med kys, kram og kærlighed. Sådan begynder mange danskeres parforhold. Men som årene går, kan det være svært at holde liv i parforholdet. For når hverdagen med indkøb, madpakker og skolehjemsamtaler skal gå op i en højere enhed, har mange tendens til at glemme hinanden og kærligheden. Men for at familielivet og parforholdet skal fungere, er det rigtig vigtigt at bevare gnisten og spændingen i parholdet. Det store spørgsmål er: hvordan gør I så det?

 

Romance - Caucasian Couple holding hands in fall

 

Et kys om dagen holder parterapeuten væk

“Et kys om dagen holder parterapeuten væk.” Det lyder simpelt, og måske er det også en smule for simpelt. Hvordan kan ét kys om dagen holde liv i parforholdet? Med ét kys menes der, at du skal kærtegne din partner. Det gælder ikke kun ved specielle begivenheder. Det gælder hver dag. For med et kys, berøring og kærtegn viser du din partner, at du anerkender og værdsætter personen. Samtidig holder det kærligheden i live midt i hverdagens praktiske gøremål.

Når det derimod ikke er hverdag, og I har mere tid og overskud, kan I tage andre metoder i brug for at holde gnisten i live i parforholdet. Minimum én gang om måneden skal I som par arrangere en oplevelse sammen. Det kan være stort set hvad som helst. Lige fra en biograftur, til kanotur eller måske endda et spa ophold. Det behøver ikke at være en stor oplevelse. Småt er lige så godt. For det det i virkeligheden handler om, er, at I to skal tage jer tid til at være sammen og nyde hinandens selskab.

Problemerne og alt det praktiske skal I aftale at efterlade derhjemme, så I har fuldstændig fokus på bare at være jer to sammen. Hvis I har børn, kan de måske være hos en legekammerat eller blive passet af et andet familiemedlem. At arrangere små oplevelser sammen mindst en gang om måneden kan virkelig gøre en forskel for jer. For i hverdagen, når vaskemaskinen er sat i gang, og børnene er lagt i seng, er der ikke altid tid til at få snakket ordentligt sammen. Men med en romantisk oplevelse har I netop tid til det.

Prøv nye ting i soveværelset

Som årene går i et parforhold, kan gnisten mellem jer i soveværelset også dale og næsten helt forsvinde. Hverdagen er blevet triviel, og det samme er rutinen i soveværelset. Lysten til hinanden er måske også dalet, og det er begrænset, hvor meget aktivitet der er under lagnerne. Men hvis man skal vinde gnisten tilbage i forholdet, er det især vigtigt at sætte ind på dette område: soveværelset. Nogle par dyrker ofte sex. Andre en gang i mellem, og så er der dem, som stort aldrig er aktive i soveværelset.

Lige meget hvor I ligger på den skala, kan gnisten mellem jer være forsvundet ud af parholdet. Hvis I vil bevare gnisten eller vinde den tilbage, kan I forsøge jer med at eksperimentere i forholdet. I kan prøve noget nyt, som ingen af jer har prøvet før. I skal begge to synes, det er spændende og have lyst til at udvikle jeres liv under lagnerne. Nye ting i soveværelset (lad jer inspirere her) kan vække jeres gensidige lyst til hinanden til livs, og jeres sexliv vil forny sig.

Det er vidt forskelligt, hvor meget eller hvor lidt aktivitet der bør være i soveværelset. Men lige meget hvad kan dét at eksperimentere i soveværelset gøre, at I bevarer gnisten i parforholdet. For vi må alle erkende, at med tiden kan vores sexliv blive en smule kedeligt og trivielt. Men er I parate til at eksperimentere, kan I opretholde gnisten i jeres parforhold.

Have your say